Scheiden? Met mediation komen jullie tot duurzame afspraken.

Als je te maken hebt met een scheiding

Een scheiding is nooit leuk, ongeacht de oorzaak. Frustraties, irritaties, boosheid, verdriet en wanhoop wisselen elkaar vaak in rap tempo af. Je kunt elkaar nooit meer willen zien, maar vaak kan dat pas als er een aantal zaken geregeld zijn. En als er kinderen zijn, dan moet er nog meer geregeld en afgesproken worden. Lets's Mediate begeleidt jullie naar een respectvolle scheiding.

Goed geregeld, met ruimte voor emoties

Tijdens een scheiding zijn er zaken die 'gewoon geregeld' moeten worden. Praktische zaken, zoals een ouderschapsplan, financiële afspraken en verdeling van goederen. Vaak is dat lastig, omdat er tegelijkertijd ook veel emoties bij komen kijken.

Daarom biedt een mediator uitkomst. Let's Mediate biedt ruimte aan emoties en standpunten en vertaalt deze naar belangen. Door jullie wederzijdse belangen als uitgangspunt te nemen ontstaat begrip en krijgen jullie de kans om samen duurzame afspraken te maken waar jullie beiden achter staan.

Convenant, ouderschapsplan en alimentatie

Let's Mediate verzorgt de praktische zaken zoals een kinder- of partner-alimentatieberekening, het scheidingsconvenant voor jullie. Samen stellen we - als jullie kinderen hebben - het ouderschapsplan op.

Hoe samen alleen verder?

Een scheiding draait niet alleen om de afhandeling van praktische, rationele zaken. Het is een emotionele, ingrijpende gebeurtenis in je leven. Als jullie kinderen hebben, kunnen jullie ook ná de feitelijke scheiding nog lang met elkaar te maken hebben. Zeker de eerste jaren na de scheiding kan het heel lastig zijn om goede afspraken met elkaar te blijven maken.

Om ervoor te zorgen dat jullie ook na de formele scheiding op de beste manier duurzame afspraken kunnen maken biedt Let's Mediate een conflictvaardigheidstraining aan. Tijdens deze training leren jullie op een andere, ontwapenende manier naar meningsverschillen en ruzies te kijken. Klik hier voor meer informatie.

Kosten

De kosten van onze echtscheidingsmediation zijn als volgt:

Intakegesprekken* gratis
Mediationgesprekken** € 749,00
Convenant € 302,50
Ouderschapsplan € 302,50
Alimentatieberekening € 302,50
Advocaat € 450,00
Griffiekosten rechtbank € 304,00
Totaal € 2.410,50

* De intakegesprekken vinden telefonisch plaats en duren ongeveer een half uur.

** Voor bovenstaande kostenberekening gaan wij uit van drie gesprekken van 2 uur. Het daadwerkelijke aantal gesprekken hangt uiteraard af van hoeveel er besproken moet worden. Alle kosten zijn inclusief BTW.

Locatie

De mediationgesprekken kunnen plaatsvinden in ons warme kantoor in Rhenoy, of bij jullie thuis. Dat bepalen we in overleg.

Toekomstige ruzies voorkomen

Ruzies en conflicten zijn nou eenmaal onderdeel van het leven. Helaas hebben wij ons als maatschappij meer en meer gericht op rationalisering van ons leven. We bepalen ons welzijn op basis van meetbare factoren, waarbij ons daadwerkelijke gevoel en onze kernbelangen vergeten of genegeerd worden.

Door ruimte te geven aan je werkelijke belangen ontstaat rust, ruimte en vrijheid.

Wil je ook leren hoe je het beste met meningsverschillen en conflicterende belangen om kunt gaan? Neem dan deel aan mijn conflictvaardigheidstraining.

Mediator

Aangenaam kennis te maken, mijn naam is Jelle Hoppenbrouwers.

Meer informatie